Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2023 niezalogowanych)
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
ej ale jak sie widzi swoje stopy zamiast brzucha to chyba nie jest tak zle
ja uprawiam tez fajny sport: przemierzanie szlakow po centrach handlowych, stosuje juz tyle lat ze zbedne kilogramy sie mnie nie imaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
taa...

po twojej,sportowej wyliczance iks-inski wnioskuje,ze teraz po tych 15 aktywnych latach,jestes wrakiem czlowieka!

a co do maslanki (jako produktu mleko-pochodnego) juz starzy amerykanie ze wschodu mowili:

- chcesz byc kaleka,pij mleko -
(w wersji poprawno-unijnej: pij mleko,bedziesz wielki)

aha...zeby nie byc goloslownym,to pozwole sobie przypomniec, znana i lubiana marke papierosow,pod nazwa:

- SPORT -

a jak ogolnie wiadomo - palenie zabija!

p/s:
zdrowia zycze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
ania_s napisał:
ej ale jak sie widzi swoje stopy zamiast brzucha to chyba nie jest tak zle
ja uprawiam tez fajny sport: przemierzanie szlakow po centrach handlowych, stosuje juz tyle lat ze zbedne kilogramy sie mnie nie imaja

To portwel pewnie w anoreksje już wpadł

a jak ogolnie wiadomo - palenie zabija!

o tym to już nawet niemowlaki wiedzą panieladny i dlatego pewnie tak się krzywią i z całej siły odpychają od kochającej mamusi i tatusia gdy ci próbują przytulać lub dać buziaka swojemu szczęściu,niby nic
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
!!! co ty za horrory opowiadasz !!!
...niemowlaki odpychaja sie (z calych sil!) od mamausi i tatusia ?!?!?!

ty juz lepiej retier,nie chudnij wiecej

bo za pewne wiesz o tym,ze razem z ogolna utrata wagi ciala,zmniejsza sie rowniez aktywna masa,szarych komorek
i jak tak dalej pojdzie,to az strach pomyslec,czego jeszcze dowiemy sie od ciebie,o niemowlakach...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
panladny napisał:
!!! co ty za horrory opowiadasz !!!
...niemowlaki odpychaja sie (z calych sil!) od mamausi i tatusia ?!?!?!

ty juz lepiej retier,nie chudnij wiecej

bo za pewne wiesz o tym,ze razem z ogolna utrata wagi ciala,zmniejsza sie rowniez aktywna masa,szarych komorek
i jak tak dalej pojdzie,to az strach pomyslec,czego jeszcze dowiemy sie od ciebie,o niemowlakach...

masz racje panladny,tym razem mnie przyłapałeś miało być : mniej więcej od momentu raczkowania
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
No tak zacząłem się chwalić,nawet moja żona zwróciła mi na to swoja uwagę.A to była tylko częśc moich rozrywek.
Może kiedyś ale teraz daleko mi do wraka,sam wyznaczam sobie cele do zdobycia,nadal.Np ostatnio bieg 4 kilometry pod górę z rowerem na ramieniu w temperaturze + 3*C i deszczu,to było na Blefiell 1341mnpm.Na górze śnieg i zero stopni.To mnie kręci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
A ja śmigałam na Blefjell na biegówkach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
no to pewnie na dole,bo tym szlakiem który ja przemierzałem nie ma trasy dla biegówek.To jest wjazd od drogi 37 można wjechać samochodem po opłaceniu bom 60 nok ,6 kilometrów w stronę szczytu na końcy jest punkt ratownictwa norweskiego czerwonego krzyża,a dalej juz tylko szlak na szczyt przecinający potoki i nie ma drzew ,tylko niskie krzewy ok 4 km do szczytu gdzie są już tylko skały.Nie stety zbyt duże głazy na zjazd rowerem,tym bardziej na biegówkach.Ale nie złe wrażenia.Jednak nie ma to jak w okolicach Rjukan.Tam jest wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Okolice Rjukan, bajka.

Gaustatoppen (1883m n.p.m.).
Dobra górka dla chcących zrzucić trochę nadwagi, poprawić kondycję, czy podziwiać widoki. Latem, pieszy szlak na szczyt, łatwy, Norwedzy wędrują tam z dziećmi. Zimą, na narty, Da się zjechać spod samego szczytu. Moim zdaniem, odchudzanie nie musi być ciężką harówką w połączeniu z morderczą dietą, może być przyjemną wycieczką, czy popołudniowym spacerem gdzieś w fajnej okolicy, dieta może obfitować w słodycze i smaczne dania, trzeba tylko odrzucić powszechnie "obowiązujące" kanony w tej materii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Bardzo dobrze Dino, dodałbym do tego jeszcze podłoże tzn wiedzę ,informacje o tym miejscu na kuli ziemskiej,ukształtowanie tej góry,bo jest to pewien ewenement na terenie obecnej norwegii ,jest to najwyższe wypiętrzenie przed tym największym w tym kraju.Dlatego jest to taka kultowa górka dla norwegów,stojąc tylko u jej stóp człowiek zostaje troszke przygnieciony,byłem tam w maju tego roku,w miasteczku Rjukan,to najlepsza baza do wypadów na nią,obok największa na świecie naturalna w tamtych czasach elektrownia wodna "Vemork" kolejka linowa po drugiej stronie,szlaki,noi narty ,noi wspinaczka,z ostatniej histori wojennej to podziemna walka norwegów o udaremnienie transportu ciężkiej wody przez niemców do niemiec.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok